Consiliul General al Municipiului București a aprobat suspendarea cu 1 an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6. 

Nicușor Dan ceruse inițial suspendarea timp de doi ani, pe motiv că aceste PUZ-uri permit construcția pe sute de hectare verzi. PNL București a propus apoi suspendarea pe doar trei luni, dar după negocieri cu USR PLUS s-a ajuns la o suspendare pe un an.

Proiectele imobiliare pentru care s-a emis deja certificat de urbanism pe PUZ-urile suspendate vor merge mai departe.

„E un moment de cotitură pentru Bucureşti. Ani de zile a prevalat interesul privat şi diferitele reţele de interese în faţa interesului public.

Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General USR şi PNL a luat azi o decizie curajoasă, o decizie corectă şi şi-a dovedit ei înşişi că acţionează în interes public şi nu privat.

Prin aceste PUZ-uri urmau să dispară sute de hectare de spaţiu verde, într-o capitală în care bătrânii suferă de boli cardiovasculare şi copiii de probleme respiratorii din cauza poluării.

Această dezvoltare trebuie să fie sustenabilă şi mai ales făcută pentru cetăţean şi nu pentru interese speculative. E o victorie a societăţii civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri, o victorie materializată prin majoritatea PNL şi USR din Consiliul General. Vreau să mulţumesc consilierilor că s-au prezentat la vot cu toţii, au fost 29 de voturi din 29”, a afirmat primarul general, într-o declaraţie de presă.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…