Polonia a declarat marți că este pregătită să desfășoare – imediat și gratuit – toate cele 28 de avioane de vânătoare MiG-29 la baza aeriană Rammstein a Forțelor Aeriene americane din Germania și să le pună la dispoziția Washingtonului pentru a le furniza Ucrainei, potrivit unui comunicat al Ministerului polonez de Externe.

De asemenea, Polonia cere Statelor Unite ale Americii să îi furnizeze avioane folosite cu capacități operaționale similare. Polonia este pregătită să convină imediat asupra condițiilor de achiziție a acestor aparate.

Totodată, guvernul polonez a îndemnat “alți aliați din NATO – proprietari de avioane MIG-29 – să acționeze în același sens”.

Polonia sprijină Kievul cu arme defensive, dar a declarat că nu va trimite avioane în Ucraina, deoarece nu este parte directă în conflictul dintre Ucraina – care nu este un aliat NATO – și Rusia.

“Orice decizie privind livrarea de arme ofensive trebuie să fie luată de întregul NATO și în unanimitate”, a declarat marți premierul polonez Mateusz Morawiecki.

“Acesta este motivul pentru care suntem pregătiți să dăm toată flota noastră de avioane de luptă la Ramstein, dar nu suntem pregătiți să facem nicio mișcare de unii singuri pentru că, așa cum am spus, nu suntem parte a acestui război”, a adăugat el.

Conform unui acord probabil, Polonia va primi avioane de luptă F-16 americane ca înlocuitori pentru avioanele din epoca sovietică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…