Partidul de guvernământ din Rusia, Rusia Unită, a declarat miercuri că o comisie guvernamentală a aprobat primul pas spre naționalizarea activelor firmelor străine care părăsesc țara în urma sancțiunilor economice impuse din cauza Ucrainei, relatează Inquirer.

Rusia Unită a adăugat că o comisie privind activitatea legislativă a depus un proiect de lege care permite ca firmele deținute în proporție de peste 25% de străini din “state neprietenoase” să fie puse sub administrare externă.

“Acest lucru va preveni falimentul și va salva locurile de muncă”, a spus aceasta.

Acțiunile corporatiste pentru a cenzura Rusia din cauza invaziei sale în Ucraina variază foarte mult, unele firme, precum producătorul auto american Ford, închizând temporar fabrici, dar altele, precum compania energetică britanică BP, promițând să iasă din țară.

Partidul de guvernământ a declarat că, potrivit proiectului de lege propus, companiile care au anunțat că părăsesc Rusia ar putea refuza să intre în administrare dacă în termen de cinci zile își reiau activitățile sau vând acțiuni, cu condiția ca afacerea și angajații să rămână.

În caz contrar, o instanță va numi o administrație temporară pentru trei luni, după care acțiunile noii organizații vor fi scoase la licitație, iar cea veche va fi lichidată, a adăugat aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Rusia a arestat un om de știință pentru o presupusă colaborare cu serviciile secrete chinezești

Rusia a reținut în Siberia un om de știință suspectat de trădare…