Prima Doamnă a Franței Brigitte Macron intenționează să ia măsuri legale pentru o teorie a conspirației potrivit căreia este o femeie transgender și s-a născut bărbat.

Zvonurile despre Macron au fost publicate pentru prima dată pe un site de extremă dreapta în septembrie, a raportat BBC.

Mai multe postări pe Twitter au speculat asupra unei imagini statice cu ceea ce pare să o arate pe Macron, al cărui nume de fată este Trogneux, stând cu picioarele depărtate în timpul unei vizite la Casa Albă. Cu toate acestea, un videoclip postat pe Twitter de președintele francez Emmanuel Macron arată că fotografia a fost făcută în timp ce ea își schimba poziția în picioare.

Brigitte Macron intenționează să inițieze proceduri judiciare și să depună o plângere împotriva instigatorilor zvonurilor, a declarat personalul ei pentru ziarul francez Le Figaro.

Zvonurile împotriva lui Macron, un fost profesor de școală în vârstă de 63 de ani, cu trei copii și șapte nepoți dintr-o fostă căsătorie, au fost promovate în primul rând de grupuri de extremă dreapta, mișcarea anti-vaxx și teoreticienii conspirației QAnon, a raportat BBC.

Site-ul de dreapta de la care a provenit dezinformarea se numește Faits ets Documents (tradus prin „Facts and Documents”), a informat postul de știri francez CNews. Faits ets Documents a publicat un articol în septembrie în care susținea că a efectuat o investigație de trei ani asupra lui Brigitte Macron, care a fost „susținută de mulți experți”, potrivit CNews.

Macron nu este prima femeie proeminentă din politica globală care este vizată de teorii ale conspirației în jurul sexului lor – fosta primă doamnă Michelle Obama a făcut obiectul unor zvonuri similare fără temei în 2016.

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a fost acuzată și în 2018 că și-a ascuns identitatea de femeie transgender și că a înscenat o sarcină.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…