Liderul grupului de mercenari Wagner a declarat miercuri că a trimis un baros care va fi livrat la Parlamentul European, potrivit The Moscow Times.

Gestul amenințător al lui Evgheni Prigozin a venit în momentul în care Parlamentul European se pregătea să condamne Wagner într-o rezoluție fără caracter obligatoriu, după ce a catalogat Rusia drept “stat sponsor al terorismului”.

Firma Concord a lui Prigozhin a declarat că acesta a discutat despre anticipatul vot al Parlamentului UE cu comandanții Wagner și a decis să răspundă cu ceea ce a descris ca fiind un “caz de informare”.

Mai târziu, miercuri, a apărut o înregistrare video care arată un asociat al lui Prigozhin care flutură o cutie de vioară ce conține un baros cu inscripția “PMC Wagner” și pete artificiale de sânge pe mâner.

Arma este o aluzie la o altă înregistrare video apărută luna aceasta, în care un dezertor care s-a autointitulat mercenar Wagner a fost ucis cu un baros după ce a fost recapturat.

Proiectul Gulagu.net privind drepturile prizonierilor a identificat persoana care a fost filmată în timp ce prezenta cazul ca fiind avocatul Wagner din Sankt Petersburg, Igor Yeliseyev.

Parlamentul UE va vota joi o rezoluție care condamnă “crimele odioase” comise de Wagner și îndeamnă Rusia să își retragă membrii din estul Ucrainei și din Crimeea anexată.

Site-ul Parlamentului European a fost lovit miercuri de un atac cibernetic revendicat de hackeri pro-ruși, la scurt timp după rezoluția care declară Rusia “sponsor al terorismului”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

O tânără a fost găsită moartă într-un apartament din Năvodari

O tânără în vârstă de 36 de ani a fost găsită moartă…

Un fost interlop a ajuns profesor de matematică într-un liceu din Turda

Un fost interlop a ajuns profesor de matematică la Colegiul Național “Mihai…

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina “aparțin statului”, a declarat joi un guvernator regional

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina “aparțin statului”, a declarat…

Putin se va întâlni cu mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina

Kremlinul a anunțat că președintele Vladimir Putin se va întâlni vineri cu…

Poliția din San Francisco propune folosirea unor roboți capabili să ucidă oameni

Consiliul de supraveghere din San Francisco este așteptat să voteze săptămâna viitoare…