Liderul grupului de mercenari Wagner a declarat miercuri că a trimis un baros care va fi livrat la Parlamentul European, potrivit The Moscow Times.

Gestul amenințător al lui Evgheni Prigozin a venit în momentul în care Parlamentul European se pregătea să condamne Wagner într-o rezoluție fără caracter obligatoriu, după ce a catalogat Rusia drept “stat sponsor al terorismului”.

Firma Concord a lui Prigozhin a declarat că acesta a discutat despre anticipatul vot al Parlamentului UE cu comandanții Wagner și a decis să răspundă cu ceea ce a descris ca fiind un “caz de informare”.

Mai târziu, miercuri, a apărut o înregistrare video care arată un asociat al lui Prigozhin care flutură o cutie de vioară ce conține un baros cu inscripția “PMC Wagner” și pete artificiale de sânge pe mâner.

Arma este o aluzie la o altă înregistrare video apărută luna aceasta, în care un dezertor care s-a autointitulat mercenar Wagner a fost ucis cu un baros după ce a fost recapturat.

Proiectul Gulagu.net privind drepturile prizonierilor a identificat persoana care a fost filmată în timp ce prezenta cazul ca fiind avocatul Wagner din Sankt Petersburg, Igor Yeliseyev.

Parlamentul UE va vota joi o rezoluție care condamnă “crimele odioase” comise de Wagner și îndeamnă Rusia să își retragă membrii din estul Ucrainei și din Crimeea anexată.

Site-ul Parlamentului European a fost lovit miercuri de un atac cibernetic revendicat de hackeri pro-ruși, la scurt timp după rezoluția care declară Rusia “sponsor al terorismului”.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea

Cătălin Tolontan, coordonatorul redacției ziarului Libertatea, și-a încheiat recent colaborarea cu trustul…

Președintele Venezuelei a ordonat exploatarea “imediată” a petrolului, gazelor și minelor din Guyana

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat companiilor de stat să înceapă explorarea…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de către…