Un grup de 52 de pompieri români a ajuns luni dimineață pe insula Rodos pentru a se alătura eforturilor de stingere a incendiilor care au afectat mai multe zone de pe insulă. Aceștia fac parte din modulul național de stingere, care a fost dislocat în Grecia vineri trecut.

Pompierii români s-au îndreptat către baza militară unde vor fi cazați și unde autospecialele lor vor fi alimentate cu apă pentru a putea acționa în zonele afectate de incendii. Ei vor lucra sub coordonarea ofițerului de legătură elen și vor colabora cu pompierii greci și slovaci pentru a limita propagarea incendiilor.

Această misiune face parte dintr-un efort internațional de stingere a incendiilor care au cuprins mai multe zone din Grecia în ultimele săptămâni.

Incendiile, care inițial afectau doar munții centrali din Rodos, au fost alimentate de vânturi puternice și temperaturi sufocante, amenințând stațiunile de coastă. Peste 19.000 de persoane au fost strămutate, iar unele companii aeriene din Germania și Marea Britanie au suspendat zborurile către insulă. În plus, autoritățile au ordonat evacuări în 18 zone de pe insula Corfu. Pompierii se străduiesc să țină sub control incendiile, în timp ce Grecia se confruntă cu ceea ce ar putea fi cel mai lung val de căldură înregistrat vreodată.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook