Președintele belarus Alexander Lukașenko a sugerat că sfârșitul războiului este responsabilitatea Ucrainei și că, dacă nu se “oprește”, acesta se va încheia cu “distrugerea completă” a țării, relatează The Guardian.

Într-un clip difuzat care circulă pe rețelele de socializare pentru comentariile sale controversate, Lukașenko a spus că “totul este acum în mâinile Ucrainei dacă nu vor să moară un număr mare de oameni”.

“Totul este în mâinile Ucrainei. Nu, nu pentru că vreau să dau vina pe Zelenski sau pe Ucraina. Serios, totul este în mâinile Ucrainei acum. Dacă nu vor să moară un mare număr de oameni. E greu, e complicat, e dificil, dar dacă nu vor asta, trebuie să se oprească. Trebuie să oprească, trebuie să înceteze, pentru că mai departe va fi distrugerea completă a Ucrainei”, a declarat Lukașenko.

Lukașenko a spus că, similar relațiilor cu Germania după cel de-al doilea război mondial, odată ce războiul din Ucraina se va încheia “vom reface totul”.

“Asta nu este ce a zis Putin cu mult timp înainte de operațiunea specială, că va fi amenințată pierderea statului, statalitatea Ucrainei, va fi distrugerea Ucrainei. Trebuie să se oprească. Uite, am luptat cu Germania nazistă, 30 de milioane de oameni au murit. Cine își mai amintește astăzi? Belarus, Rusia și cam atât. Deci rănile s-au vindecat, nu doar că suntem pregătiți să vorbim, ci să cooperăm, să fim prieteni. Vom reuși să facem la fel și aici, vom reface totul. Trebuie să putem să explicăm poporului ucrainean ce s-a întâmplat. De oriunde ai privi, se vorbește despre negocieri de pace. Pace, pace și iar pace”, a adăugat el.

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Gerashchenko, a scris pe Twitter că acesta este “teatrul [absurdului]”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

O tânără a fost găsită moartă într-un apartament din Năvodari

O tânără în vârstă de 36 de ani a fost găsită moartă…

Un fost interlop a ajuns profesor de matematică într-un liceu din Turda

Un fost interlop a ajuns profesor de matematică la Colegiul Național “Mihai…

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina “aparțin statului”, a declarat joi un guvernator regional

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina “aparțin statului”, a declarat…

Putin se va întâlni cu mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina

Kremlinul a anunțat că președintele Vladimir Putin se va întâlni vineri cu…

Poliția din San Francisco propune folosirea unor roboți capabili să ucidă oameni

Consiliul de supraveghere din San Francisco este așteptat să voteze săptămâna viitoare…